Továbbra is Ion Tiriac egykori teniszcsillag Románia leggazdagabb üzletembere

Bulvár, 2017.12.04

Ion Tiriac volt román teniszcsillag az idén is megőrizte első helyét a leggazdagabb romániai vállalkozók toplistáján, vagyonát a Capital című gazdasági hetilap 1,7-1,8 milliárd euróra becsülte.

A szaklap elkészítette az idén is a háromszáz leggazdagabb román toplistáját. A tavalyit is Tiriac vezette, akinek vagyonát akkor 1,6 milliárd euróra becsülték.

Második helyen Dragos és Adrian Paval testvérek vannak, akiknek vagyona eléri az 1,1-1,2 milliárd eurót. Ők birtokolják a Dedeman barkácsáruházláncot, amely az elmúlt években jelentősen terjeszkedett.

Az első tíz leggazdagabb üzletember listáján egy magyar nemzetiségű vállalkozó is található Teszári Zoltán személyében, aki a Digit működtető RCS és RDS telekommunikációs cég tulajdonosa. Az ő vagyonát az újság 550-570 millió euróra becsülte a tavalyi 500 millió euróhoz képest.

A háromszáz leggazdagabb románok listáján szereplő személyek vagyonának összértéke 23,05 milliárd euró, ami 6,2 százalékkal haladja meg a tavalyit. A háromszázas toplistába minimum 20 millió euróval lehetett bekerülni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!