TV műsor

Turisztikai ügynökség: tízezer látogatóra számítanak a V4 vasárnapon

Bulvár, 2017.10.08

Tízezer látogatóra számítanak a visegrádi országok nemzeti értékeit bemutató, V4 vasárnap elnevezésű rendezvényen a fővárosi Várkert Bazárnál - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Princzinger Péter a helyszínen nyilatkozva felidézte: a visegrádi együttműködés, amely 1991-ben jött létre, elsősorban politikai, diplomáciai, gazdasági összefogás.

A V4 vasárnap megrendezésével az volt a cél, hogy ezt a politikai "képződményt" közelebb vigyék az emberekhez, "életszerűbbé tegyék" - mondta. Ehhez azt tartották a legjobb eszköznek, ha az érdeklődők megismerhetik a másik országok kultúráját - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: mindenkit várnak, nincs se belépődíj, se regisztráció, a látogatók kóstolhatnak, zenét hallgathatnak vagy éppen játékszereket készíthetnek. Az eddigi zenei program katonazenekarok produkcióiból állt, délután következnek a dzsessz- és világzenei előadások.

Közlése szerint jelenleg is több ezer ember vesz részt a rendezvényen, amely este 6 óráig tart, így nem túlzás azt állítani, hogy "tízezres nagyságrendben" számítanak látogatókra.

Princzinger Péter kitért arra is, hogy a rendezvénynek a következő egy évben Magyarországon biztosan lesz folytatása, hétvégenként lesz valamilyen V4-es kötődésű program, koncertek, képzőművészeti, iparművészeti bemutatók vagy éppen sportversenyek.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!