Fővárosi Közgyűlés - A vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztésekről is dönthetnek

Fina - Vizes VB 2017, 2016.02.11

A 2017-es, Budapesten megrendezendő vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes fejlesztések megvalósításáról is határozhat a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán.

A testület dönthet a világbajnokság egyik központi helyszínéül szolgáló Margitsziget csatornázásáról és a gerincút felújításáról összesen mintegy 3,5 milliárd forint értékben.

A tervezet szerint átépítenék a különböző rendezvényhelyszínek közötti Dráva utcai közlekedési csomópontot és felújítanák a Dráva utcát, ami mintegy 1,8 milliárd forintba kerülhet.

A beruházások kivitelezőjének kiválasztására közbeszerzési eljárást írnak majd ki.

Mint az előterjesztésben olvasható, a pesti rakpart Kossuth tér és Dagály fürdő közötti szakaszát is megújítják. A tervezett gyalogos és kerékpáros sétány biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a belváros és a világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Dagály úszókomplexum között.

A tervezői becslés alapján a megvalósítás várható költsége mintegy bruttó 6,2 milliárd forint, amelyhez bruttó 5,6 milliárd forint kormányzati támogatás várható.

A Dagály úszókomplexum részeként kikötőket létesítenének, a Kossuth Lajos tér, a Batthyány tér és a margitszigeti rendezvénytér közötti vízi közlekedéshez. A fejlesztés becsült költsége mintegy bruttó félmilliárd forint, amelyhez - mint írták - teljes mértékben kormányzati támogatás várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!