Vizes vb - A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó

Fina - Vizes VB 2017, 2017.07.15

A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja, amely a ceremónia legfontosabb pillanatait emeli ki.

A Politico.eu hírösszefoglalója Orbán Viktor miniszterelnök stratégiai lépésének tartja a vizes világbajnokság megrendezését. "Míg fiatal aktivistáknak sikerült +megölniük+ az idén a 2024-es nyári olimpiai játékok budapesti pályázatát, a 2017-es vizes világbajnokság leállítására már nem volt idejük" - írta az amerikai hírportál, amely a budapesti és balatonfüredi rendezvényt a 2017-es év legnagyobb sporteseményének nevezi. Külön megemlíti Hosszú Katinkát, a következő két hét várhatóan egyik legnagyobb sztárját, "a multimilliomos, háromszoros olimpiai bajnokot, aki politikai képességeit egy nemzetközi profi úszószövetség létrehozásával akarja bizonyítani". "Légy óvatos, Viktor!" - fejeződik be ironikusan a cikk.

A CNN amerikai hírtelevízió hosszabb riportot közöl a magyarok különös kapcsolatáról a vízilabdával. A videofelvételen Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és Decker Ádám világbajnok válogatott vízilabdázó beszél a sportág hazai népszerűségéről. Elmondják, hogy gyerekkorukban ők is - mint minden vízilabdázó - olimpiai bajnokok szerettek volna lenni, és a mai gyerekek, akik most az uszodába járnak, szintén erről álmodoznak.

"Nekünk van a legtöbb olimpiai aranyérmünk, ezért ez egy hagyományosan közkedvelt sportág itt, az emberek szenvedélyesen érdeklődnek iránta" - mondja a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy a válogatott csapat iránti nagy várakozás a sportkedvelő társadalom és a média részéről nagy nyomást is jelent számukra. Az emberek érmet, lehetőleg aranyat várnak tőlük. De nem lesz könnyű a dolguk, mert nagyon sok jó csapat van a világon - teszi hozzá.

Decker Ádám viszont azt állítja, hogy neki a közönség elvárása erőt ad. "Amikor a vízben játszom, körülnézek, és 8 ezer embert látok, érzem, hogy nyomás van rajtam. De számomra ez motivációt jelent, és nagy energiát ad a legnehezebb pillanatokban".

A vizes vb-vel több nemzetközi szakoldal is foglalkozik, az ausztrál és kanadai portálok elsősorban saját sportolóik esélyeit latolgatják, míg a spanyol EFE hírügynökség a "lenyűgözően látványos" nyitóünnepségről közöl fotókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!