Vizes vb - Bernek Péter és Telegdy Ádám is elődöntős 200 méter háton

Fina - Vizes VB 2017, 2017.07.27

Bernek Péter a második, Telegdy Ádám pedig a nyolcadik idővel jutott az elődöntőbe 200 méter háton csütörtökön Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Mindkét magyar az utolsó, azaz az ötödik előfutamban szerepelt, egymás mellől, a 2-es és a 3-as pályáról vágtak neki a versenynek: a 25 éves Bernek - a szám 2010-es ifjúsági olimpiai bajnoka - kiválóan szerepelt, a táv felénél közel egy testhossz volt az előnye. Végül a hajrában az amerikai Ryan Murphy megelőzte, de így is kiváló, 1:56.53-as idővel ért célba, amely közel van az 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsához.

"Erősen kellett úszni, hiszen három nappal ezelőtt volt számom, talán az első száz erősebb volt, mint kellett volna, de így a végére vissza tudtam venni picit. Kiestek olyan nevek, akikre nem számítottam, mint például a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Radoslaw Kawecki - mondta az MTI-nek Bernek. Hozzátette, délután megpróbál regenerálódni és az elődöntőben megúszni az országos csúcsot, "ami kell a döntőhöz ebben az erős mezőnyben."

A 21 esztendős Telegdy lassan kezdett, de folyamatosan jött fel, s végül 1:57.41-es idővel negyedikként ért célba, kevesebb mint három századra megközelítette 1:57.17-es egyéni legjobbját.

"Nem bízhattam a véletlenre a dolgot, azt azért nem gondoltam volna, hogy a nyolcadik idővel megyek tovább. Délután még erősebben kell majd úsznom, igaz, úgy érzem, a kezdésben nem sok van már, de a befejezésben igen" - mondta Telegdy.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!