Vizes vb - Turisztikai ügynökség: kiemelkedően elégedettek a vizes vb külföldi látogatói Magyarországgal

Fina - Vizes VB 2017, 2017.08.02

A vizes világbajnokságra érkező külföldi turisták rendkívül jó benyomásokkal térnek haza Magyarországról, kiemelkedően elégedettek az országgal, a biztonsággal és nagyra értékelik a látnivalókat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bánhegyi Zsófia kiemelte: az idén első alkalommal készítettek kutatást, a felmérésben 800 külföldi turistát kérdeztek meg a vizes világbajnokság alatt Magyarországról. A megkérdezettek 98 százaléka nyitott a visszatérésre, ötből négyen javasolnák is ismerőseiknek az országot - tette hozzá.

Elmondta, hogy a felmérés vizsgálta azt is, hogy mit gondolnak az ide érkezők a világbajnokság szervezéséről és az infrastruktúráról: a közlekedési lehetőségekre - 10 fokú skálán - 8,29 pontot adtak, a renddel és a tisztasággal való elégedettség is magasnak számít, 8,25 pont lett. A világbajnoksággal való elégedettség is nagyon magas, a megkérdezetteknek több mint fele egy ötös skálán ötöst adott a verseny szervezésére, a helyszín minőségére, megközelíthetőségére, az információs elérhetőségére, a rendezők és önkéntesek segítőkészségére.

Kitért arra, hogy jövőre megvizsgálják, hogy a rendezvény hatására mennyien érkeztek Magyarországra. Véleménye szerint jelentős hatása lesz a világversenynek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!