Vizes vb 2017 - Önkénteseket várnak az egészségügyi csapatba

Fina - Vizes VB 2017, 2016.03.24

Csaknem 200 önkéntest vár a Semmelweis Egyetem (SE) a jövő évi, budapesti vizes világbajnokság egészségügyi csapatába.

Merkely Béla, a SE klinikai rektorhelyettese az egyetem honlapján elmondta, hogy összesen 600 tagja lesz az egészségügyi csapatnak, amelynek összetétele az idei év végéig kialakul. A Budapesten és Balatonfüreden rendezendő sportesemény-sorozat orvosi hátterét biztosító stáb vezetője hozzátette: mind a négy magyarországi orvosképző egyetemről várnak felsőbb éves hallgatókat, rezidenseket, de akár szakorvosok is jelentkezhetnek.

Merkely hangsúlyozta: az angoltudás alapkövetelmény, a várható feladatokra pedig egy tréningen készítik fel a résztvevőket. Mint mondta, az önkéntesektől nem várják el, hogy önálló döntéseket hozzanak, de például tudniuk kell megkezdeni az újraélesztést, és azt is fel kell ismerniük, milyen betegellátási lánc elindítására van szükség.

A klinikai rektorhelyettes a tavalyi, kazanyi vizes világbajnokság tapasztalatai alapján arra számít, hogy várhatóan több ezer esetet kell majd ellátniuk, és az egyszerű panaszoktól az eszméletvesztésen át a hirtelen szívhalálig mindenre fel kell készülniük. Hangsúlyozta: külön kihívást jelent számukra a vizes vb-hez kapcsolódó masters világbajnokság, amelynek mezőnyében akár százéves résztvevők is lehetnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!