A 4iG növelte árbevételét és eredményességét az első negyedévben

Gazdaság, 2020.05.20

A 4iG Nyrt. az első negyedévben 8,62 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 78 százalékkal magasabbat, mint az előző év azonos időszakában, a társaság adózott eredménye pedig 11,14 százalékkal, 311,7 millió forintra nőtt - közölte az informatikai vállalat szerdán a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült tőzsdei gyorsjelentésében.

A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA)
2020 első negyedévében 578 millió forint lett, amely 20 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedévinél.

A jelentésben kiemelték, hogy a társaság megrendelés-állománya tovább növekedett az első három hónapban, a 2020-as év összesített szerződésállományának értéke pedig május 20-án meghaladta a 23 milliárd forintot.

A gyorsjelentésben kitértek arra, hogy a 4iG Nyrt. rugalmas működésének, kapacitásainak és kiváló szakembereinek köszönhetően képes volt alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági környezethez, illetve a piaci igényekhez.

A járványhelyzet hatására megnövekedhet a távmunka, a mesterséges intelligencia alkalmazása, az IT biztonság és a robotizáció iránti igény, ami alapján a vállalat menedzsmentje arra számít, hogy a 4iG ezeken a stratégiai területeken a következő negyedévekben is kiváló teljesítményt nyújt.

A társaság várakozásai szerint az informatikai, illetve ICT szektor fejlődése töretlen marad, a megváltozott gazdasági környezet pedig újabb megbízásokat és akvizíciós lehetőségeket hozhat. A 4iG ennek megfelelően folyamatosan továbbra is vizsgálja a hazai és nemzetközi terjeszkedés lehetőségeit.

Egy év alatt a társaság több mint 55 százalékkal növelte munkavállalói létszámát: míg 2019 március 31-én 397-en dolgoztak a 4iG-nél, a mostani negyedév végén már közel 620-an.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papírok szerdán délelőtt 669 forintot értek, 0,9 százalékkal többet az előző napi záróáruknál, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 1184 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!