A Duna House kétszámjegyű növekedéssel kezdte az évet fő üzleti szegmenseiben

Gazdaság, 2018.04.09

A Duna House Cégcsoport franchise ingatlanközvetítő hálózatai 20 százalékot meghaladó éves növekedéssel 2,4 milliárd forint jutalékbevételt értek el az idei első negyedévben - tette közzé a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A növekedés motorja elsősorban Magyarország volt, ahol a jutalékbevétel meghaladta az 1,9 milliárd forintot - közölték az előzetes adatok alapján.

A saját iroda szegmens az első negyedévben 457 millió forint jutalékbevételt ért el, ami 12,8 százalékkal haladta meg a 2017 azonos időszakában elértet.

A közvetített hitelek értéke meghaladta a 18,4 milliárd forintot az év első három hónapjában, ami 37,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Lengyelországban 37,4, Magyarországon 37,2 százalékos volt a növekedés.

A Lengyelországban általuk közvetített hitelek értéke tovább nőtt a tavalyi negyedik negyedévhez képest, 7,7 milliárd forinttal, ez új negyedéves rekord.

A magyarországi hitelközvetítés kissé csökkent az előző negyedévhez képest.

A lakástakarék-pénztári volumenek 4 százalékos növekedéssel 5,5 milliárd forintot értek el az első három hónapban.

Az első negyedév szezonálisan a leggyengébb az évben, így a volumenek jelentősen elmaradnak az előző negyedévitől - közölte a Duna House.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!