A Graphisoft a TeamSystem Grouppal építőipari pénzügyi szoftvert vezet be

Gazdaság, 2018.04.20

A Graphisoft az olasz TeamSystem Group informatikai vállalattal az építőipar versenyképességét növelő, az építőipari tervezés és kivitelezés integrált pénzügyi támogatására kifejlesztett szoftvert vezet be Magyarországon - közölte a Graphisoft az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint az STR Vision BIM-alapú (épületinformációs modellezés) pénzügyi szoftver használata biztosíthatja a beruházások kiszámítható gazdasági tervezését és megvalósításának stabilitását.

A megállapodás értelmében április 17.-től a magyarországi cégcsoport megkezdi az olasz vállalat STR Vision integrált költségvetés tervező szoftverének bevezetését a magyar kivitelezői piacra.

Egy építőipari beruházás teljes életciklusának költségvetésében - szakértői becslések szerint - a tervezési kiadások 3 százalékot, a kivitelezési költségek 22 százalékot, míg az üzemeltetés 75 százalékot tesz ki - írták. Az összehangolt, felelős tervezés minden építőipari vállalatnak kiemelten fontos, mert a precízebb tervezés a kivitelezés költségeiben 4-13 százalékos megtakarítást tehet lehetővé a költségek folyamatos kontrollálásával annak érdekében, hogy a projektek a költségkereteken belül valósuljanak meg.

A közleményben Koji László, az ÉVOSZ (Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége) elnöke hangsúlyozta, hogy az európai és a nemzetközi építőipari tervezés két meghatározó cége közötti megállapodás tovább erősíti a hazai építőipar modernizálását.

Reicher Péter, a Gpaphisoft magyarországi kereskedelmi vezetője elmondta: a vállalat folyamatosan az építőipari életciklusok és szakágak közötti integrált együttműködésen dolgozik. Ennek része a beruházási projektek költségvetési tervezésének BIM alapra helyezése.

A magyar alapítású Graphisoft az épületinformációs modellezés (BIM) első kifejlesztője és az iparág egyik vezető vállalata, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában, Mexikóban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Japánban, valamint Hong Kongban rendelkezik leányvállalattal, Pekingben és Szingapúrban kereskedelmi irodával. Értékesítési hálózata a világ több mint 100 országára terjed ki. A vállalat bevételeinek 98 százalékát magyar szellemi termékek exportjával éri el.

A budapesti központú Grapishoftnál több mint 500 szakember dolgozik, Magyarországon működik a teljes cégvezetés, ahol az egész cégcsoportra vonatkozó stratégiai döntéseket hozzák, és változatlanul itt végzik a cégcsoport teljes kutatás-fejlesztési tevékenységét. Tavaly 43 dolgozóval bővült a létszám. A Graphisoft a német Nemetschek Csoport tagja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!