A kiskereskedelem további növekedésére számít a nemzetgazdasági tárca

Gazdaság, 2018.03.23

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozásai szerint folytatódik a kiskereskedelmi forgalom növekedése - mondta Pomázi Gyula, a tárca iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki adatait kommentálva hangsúlyozta: a fogyasztás bővülését segíti a többi között a munkavállalói létszám, illetve a reálbérek növekedése.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy erőteljesen nő a tartós, nem élelmiszer-jellegű termékek forgalma, januárban is 12,5 százalékos volt a bővülés tavaly januárhoz képest. Három-négy évvel ezelőtt még az élelmiszerek forgalmának növekedése volt a domináns, mostanra ez beállt nagyjából 3 és 4,5 százalék közé - mondta, hozzátéve, hogy tartósan nő az üzemanyagok fogyasztása is.

Az idei kilátások kedvezőek, a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően folytatódik a reálbérek emelkedése, bővül a hitelezési piac, és továbbra is nagy lehet az igény a tartós fogyasztási cikkek iránt, így van tér a kiskereskedelem további növekedése előtt - fogalmazott Pomázi Gyula.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!