A Magyar Telekom négy és fél milliárd forintnyi osztalékot vehet fel macedón érdekeltségétől

Gazdaság, 2018.04.16

A Magyar Telekom 4,54 milliárd forint (0,9 milliárd macedón dénár) összegű osztalékra jogosult macedóniai érdekeltségétől a tavalyi üzleti év után a száz százalékos tulajdonában álló leányvállalatán, a Stonebridge Communications AD Skopjén keresztül - közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján a távközlési szolgáltató hétfőn.

A közlemény szerint a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) közgyűlése úgy döntött, hogy a tavalyi üzleti év után részvényeseinek összesen 1,58 milliárd macedón dénár (nyolc milliárd forint) összegű osztalékot fizet ki. A társaságban a Magyar Telekom részesedése 56,67 százalék.

A társaság, amely a macedón telekommunikációs piac 54,6 százalékos részét tudhatta magáénak tavaly a harmadik negyedévben, a teljes nem konszolidált nettó eredményét fizeti ki osztalékként - olvasható a tájékoztatóban.

A Magyar Telekom jelentése szerint a Makedonski Telekom bevételei 2017-ben 51,7 milliárd forintot tettek ki az egy évvel korábbi 53,4 milliárddal szemben.

A Magyar Telekom Nyrt. 2017-es konszolidált éves beszámolóját a múlt heti közgyűlésen 1109,661 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 49,772 milliárd forint adózott eredménnyel hagyták jóvá a részvényesek. A Deutsche Telekom AG 59,21 százalékos közvetett tulajdonában álló társaság mintegy 26,68 milliárd forint osztalékot fizet ki tulajdonosainak a 2017-es év után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!