A Revetas megvette a TriGranitot a TPG Real Estate-től

Gazdaság, 2018.06.18

A Revetas közép-európai régióra specializálódott ingatlan-befektetési vállalat megvette a TriGranitot a TPG Real Estate nemzetközi magántulajdonú befektetési vállalat ingatlancsoporttól, a Goldman Sachs Asset Management által kezelt alapokkal közösen sikeresen lezárták az akvizícióját - közölték az érintettek hétfőn az MTI-vel.

A felek a tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A tájékoztatás szerint a közép-európai TriGranit portfóliója 173 000 négyzetméter bruttó bérbe adható területből, 100 százalékos bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három A-kategóriás fejlesztés alatt lévő irodaprojektből áll.

A teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót.

A fejlesztés alatt lévő három projekből kettő, a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum H épülete, valamint a budapesti Millennium Gardens irodaház már kivitelezés alatt áll, míg a B4B I épületének és a katowicei Silesia Towers irodaház első ütemének indítása pedig a közeljövőben várható.

A vállalat vezetését továbbra is a TriGranit menedzsment csapata végzi Török Árpád vezérigazgató irányításával.

Eric Assimakopoulos, a Revetas ügyvezető partnere a közleményben kimelte, a TriGranit akvizíciója révén ötvözik a Revetas hosszú távú régiós érték-generáló befektetői tapasztalatát a TriGranit kiemelkedő fejlesztői tapasztalatával, ezáltal további kiemelkedő ingatlanfejlesztések válhatnak valóra fontos közép-európai egyetemi városokban.

A TriGranit Zrt. alapító elnöke, az idény elhunyt Demján Sándor 2015 augusztus 10-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a TriGranit eladta ingatlan-portfóliójának jelentős részét, az erről szóló megállapodást aláírták a nemzetközi magántulajdonú befektetési vállalattal, a TPG Real Estate-tel, a tranzakció pontos értékét üzleti titoknak nevezték.

A TriGranit és a TPG Real Estate még 2015 decemberében jelentette be, hogy lezárult a TriGranit és a TPG Real Estate közötti akvizíció, a TPG megvásárolta a TriGranit elsősorban lengyel irodapiaci és kereskedelmi vagyonelemeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!