A Richter és svéd partnere méhen belüli fájdalomcsillapítója forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban

Gazdaság, 2020.08.04

A Richter Gedeon Nyrt. és svéd partnere, a Palette Life Sciences AB (Palette) méhen belüli fájdalomcsillapítója, a Lidbree nemzeti forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban - közölte a Richter a tőzsde honlapján kedden.

A termék saját fejlesztésű, innovatív, hőre zselésedő, méhen belüli gél, ami jelentős fájdalomcsillapító hatást nyújthat hétköznapi nőgyógyászati beavatkozások során.

A Richter és a Palette 2017 októberében állapodtak meg a Lidbree innovatív, fájdalomcsillapító hatású gyógyszerkészítmény Európában és bizonyos, egyéb piacokon történő forgalmazásáról.

A közlemény idézi Gunvor Ekman-Ordeberget, a Karolinska Intézet professzorát, aki elmondta: a kutatócsoportjuk a méh teljes belső felületén felszíni fájdalomidegeket azonosított, ami lehetővé teszi lokális fájdalomcsillapítás alkalmazását számos nőgyógyászati beavatkozás során, mint például méhen belüli eszköz (IUD) felhelyezésekor, vagy a méhnyakból, illetve a méhből szövetminta vételezésekor. Ezek olyan eljárások, amelyeket rutinszerűen jelenleg fájdalomcsillapítás nélkül hajtanak végre. Hozzátette: a több mint 40 éven át tartó kutatások megkoronázása, hogy a klinikai gyakorlat számára elérhetővé válik egy innovatív, egyszerű, de hatásos készítmény.

A jövőbeli regionális partnercégekkel együttműködve tervezik további piacokon is a termék bevezetését, közöttük az Egyesült Államokban.

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. az egyik legnagyobb kelet-közép-európai gyógyszeripari vállalat, Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. A 2019. év végén a 3,6 milliárd euró tőzsdei értékkel bíró vállalat mintegy 1,6 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el ugyanebben az évben. A társaság termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet - nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri - felölel. A Kelet-Közép Európa legnagyobb K+F központjával rendelkező cégnél az eredeti kutatás a központi idegrendszer megbetegedéseire irányul. Széleskörűen elismert szteroid-kémiai ismeretei révén a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A cég jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére.

A Palette Life Sciences integrált élettani tudományokkal foglalkozó vállalat, készítményei nőgyógyászati, urológiai, női urológiai rendellenességek, valamint colorectalis, sugárterápiás és intervenciós onkológiai eljárások kimenetelét javítja. A cég székhelye Stockholmban található és irodával rendelkezik a kaliforniai Santa Barbarában és a texasi Dallasban is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!