A Waberer's kivásárolta a kisebbségi tulajdonost a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.-ből

Gazdaság, 2018.03.21

A Waberer's International Nyrt. szerdán megvásárolta Szemerey Lóránd 40 százalékot kitevő kisebbségi részesedését a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.-ben (WSZL) - tette közzé a Waberer's a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A befektetői közlemény szerint a vételár nem nyilvános, de körülbelüli mértéke "közepes méretű, egy számjegyű millió euróként" írható le.

A WSZL 2017-ben több mint 17 millió euró kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti nyereséget (EBITDA) ért el, amely a Waberer's-csoport teljes EBITDA-jának körülbelül 21 százaléka.

A Waberer's április 2-án válik a WSZL egyedüli tulajdonosává.

A cég szerdai közleményében ismertette, hogy Szemerey Lóránd korábbi cége, a Szemerey Transport Zrt. 2013-ban olvadt be a Waberer's Logisztika Kft.-be, így jött létre a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft., amely eddig a Waberer's International és Szemerey közös tulajdonában működött.

A Waberer's International Nyrt. részvényeivel 2017. július 6-án indult a kereskedés a BÉT-en, részvényenként 5100 forintos áron. A papírokkal a prémium kategóriában kereskednek. A papír keddi záróára 4750 forint volt. Legmagasabb ára 5199 forint, legalacsonyabb 4370 forint volt az elmúlt egy évben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!