A bíróság elrendelte az Est Media csődeljárását

Gazdaság, 2017.03.20

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az Est Media Nyrt. csődeljárását, amelynek kezdő időpontja 2017. március 18-a - tette közzé a társaság hétfőn, a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Est Media február 28-án nyújtotta be a csődkérelmet. Korábban közölte: célja, hogy hitelezőivel csődegyezséget kössön, biztosítva ezzel a társaság további működését. Olyan csődegyezséget kívánnak előterjeszteni, amely egyúttal a sajáttőke-helyzet rendezését is szolgálja.

A társaság csődeljárás iránti kérelméhez benyújtott, nem auditált mérleg és eredménykimutatás szerint az Est Media mérlegfőösszege 2016. november 30-án 206,5 millió forint volt, a társaság saját tőkéje pedig mínusz 4,171 milliárd forint. A társaság 2016 első tizenegy hónapjában 3,6 milliárd forint adózott veszteséget könyvelt el.

Az Est Media igazgatósága 2016. október 28-án jelentette be, hogy a 2016. július 29-i rendkívüli közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján kezdeményezi a társaság csődeljárásának megindítását. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot arra, hogy olyan ügyletet kössön a társaság tulajdonában lévő, EM 2024 saját kötvények értékesítésére és későbbi visszavásárlására vagy visszavásárolhatóságára, amely olyan mértékű egyszeri nyereséggel jár, amely rendezné a társaság sajáttőke-helyzetét. Ilyen ügylet azonban nem jött létre, és tőkebefektetőt sem tudtak bevonni, ezért határoztak a csődeljárás megindításáról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!