A devizahitel-károsultak kárpótlását követeli a Jobbik

Gazdaság, 2017.10.19

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik - jelentette ki Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a pártja által összehívott devizahiteles-kerekasztal ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a "kifosztó mechanizmus intézményes és szervezett volt", ezért a Jobbik szerint a vádlottak padjára kell kerülnie a magyar lakosságot kifosztó rendszer minden résztvevőjének, a politikai szereplőktől a bankvezetőkig és a köztisztviselőkig.

Z. Kárpát Dániel elmondta: a Jobbik kitart amellett, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítsák a hiteleket, illetve devizahitelek átváltásakor a Magyar Nemzeti Banknál felhalmozódott többlet terhére fizessenek kártérítést a károsultaknak. Mint mondta, "legkésőbb a jövő évi kormányváltás után" megoldják a devizahitelesek problémáját.

Polgár Zoltán, az egyik devizahiteles csoport képviselője, a kerekasztal résztvevője arra figyelmeztetett, hogy ma 900 ezer végrehajtás zajlik, ami 1,8 millió ember kilakoltatásával fenyeget. Szerinte ez "népirtás" és nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert a károsultak a kilakoltatás után nem tudnak hová menni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!