A Főgáz CNG Kft. támogatja a zöld közlekedés elterjedését

Gazdaság, 2017.04.14

A zöld közlekedés elterjedésének elkötelezett támogatójaként a Főgáz CNG Kft. két közforgalmi, bárki számára igénybe vehető és két üzemi sűrített földgáz (CNG) alapú töltőállomással rendelkezik, továbbá Kaposvár tömegközlekedésének üzemanyag-ellátásáról is gondoskodik leányvállalatán keresztül - közölte a cég az MTI-vel.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz CNG Kft. 2014 áprilisában nyitotta meg a Budaörsi úti közforgalmi töltőállomását, a 3 éves évforduló alkalmából a cég jelentős kedvezményt nyújt vásárlóinak. A Budaörsi úti töltőállomáson április 14-től kilogrammonként 315 forintért értékesíti majd a földgázüzemű gépjármű tulajdonosoknak a CNG-t. A listaárhoz képest ez 30 forintos kedvezményt jelent, amelyhez korlátozás nélkül, visszavonásig juthatnak hozzá az ott tankolók.

A cég másik, bárki számára igénybe vehető CNG töltőállomása Budapesten a Kőbányai úton található.

A közlemény szerint a CNG üzemű járművek mintegy 25 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és közel 70 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsátanak ki, mint a hagyományos üzemű járművek. Továbbá a CNG üzemű járművek 120-szor kevesebb szilárd részecskét bocsátanak ki, mint a dízel üzeműek.

Az NGVA (Natural & bio Gas Vehicle Association) adatai szerint közel 1,3 millió földgázzal üzemelő jármű található az Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) országaiban, amelyekből közel 10 ezer darab a teherautó. A járműveket mintegy 3600 darab töltőállomás szolgálja ki Európa szerte, több mint 170 városban üzemelnek CNG buszok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!