A GE Hungary csatlakozik a kormány beszállítói programjához

Gazdaság, 2017.07.17

A General Electric (GE) Magyarország csatlakozik a kormány beszállítói-fejlesztési programjához, az erről szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke hétfőn Budapesten írta alá.

Varga Mihály az aláírást követő sajtótájékoztatón egyebek mellett kiemelte, hogy a kkv-k versenyképességét növeli, ha a nagyvállalatok beszállítói hálózatához csatlakoznak, és később be tudnak kapcsolódni a multinacionális vállalatok globális értékláncaiba is.

Az amerikai multinacionális cég 1989 óta sikeresen működik Magyarországon, fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, a GE mintegy 10 ezer munkavállalót foglalkoztat, 12 gyáregységgel rendelkezik az országban, a digitális ipari technológiák meghonosítása és alkalmazása pedig összhangban van a magyar iparpolitika irányelveivel - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

A kormány azt várja a beszállítói-fejlesztési programtól Varga Mihály szavai szerint, hogy a jövőben a hazai vállalatok nagyobb arányban járuljanak hozzá a magasabb hozzáadott értékkel bíró termékek fejlesztéséhez és gyártásához, és a következő években jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be a nagyvállalatok import-hálózatukba, kiépítve ezzel egy stabil és megbízható beszállítói kört Magyarországon.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói program révén a hazai kkv-k elsajátíthatják a világban sikerrel működő nagyvállalatoktól azokat az ismereteket, amelyek az ipar 4.0 által megkövetelt szemléletváltáshoz is elengedhetetlenek. A program segíti a magyarországi vállalkozásokat a versenyképességet biztosító tudás megszerzésében, és a magyar cégek fejlődésének támogatása pozitívan hat az országban működő globális nagyvállalatok eredményességére is.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány fontos partnere ebben a munkában a GE Hungary cégcsoport, amely kitüntetett szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. A GE kiemelten foglalkozik a digitalizáció fejlesztésével, ez a fejlődési irány a magyar gazdaságpolitikában is meghatározó szerepet játszik, és növelheti a magyar gazdaság versenyképességét - mondta.

Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke kiemelte: egy-egy új beruházás esetében a GE mint multinacionális nagyvállallat figyelmet fordít arra, hogy milyen az infrastruktúra, a logisztika, hogy milyen az adott országban a munkaerő helyzete, képzettsége, milyen a kormányzattal való kapcsolat. Magyarországról ezek alapján mindig pozitív vélemény alakult ki, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években mintegy 3 ezer új munkahelyet teremtett a GE az országban - fűzte hozzá.

Joerg Bauer kiemelte: a GE Hungary szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az ország gazdasági fejlődésében a digitalizáció minél jelentősebb szerepet kapjon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!