A Konzum Befektetési Alapkezelő veszi át a Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését

Gazdaság, 2017.07.28

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését a Diófa Alapkezelőtől; a tranzakció lezárásához a Magyar Nemzeti Bank hozzájárulása szükséges - közölte a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. pénteken az MTI-vel.

Az alapkezelő a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 47 százalékos tulajdonában van.

Az ingatlanalap kezelésének átvételével a Konzum arra törekszik, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól - írták.

A Diófa Ingatlan Befektetési Alap elsősorban intézményi befektetők számára forgalmazza befektetési jegyeit. Az alap tulajdonában van többek között az FHB Bank Üllői úti központi épülete, a balatonalmádi Yacht Camping, egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, valamint egy 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában.

Kiemelték: a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált, a Zrt. végzi a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési Alap vagyonának kezelését is. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot - olvasható a társaság közleményében.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 1650 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3178 forint, a legalacsonyabb 47 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!