A Lindab-csoport 3 százalékkal növelte nyereségét tavaly

Gazdaság, 2017.03.30

Négy százalékkal növelte forgalmát, három százalékkal pedig nyereségét 2016-ban a Lindab-csoport - közölte a nemzetközi társaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a profilgyártás és légtechnika területén működő svéd nagyvállalat jó eredményéből a társaságcsoport magyar leányvállalata is kivette a részét.

A cégcsoport nettó értékesítése 7,849 milliárd svéd korona (mintegy 753 milliárd forint) volt tavaly, ami 4 százalékos forgalomnövekedés az egy évvel korábbihoz képest. Ezzel egy időben a cég az üzemi eredményét 3 százalékkal növelte, amely 483 millió svéd koronát (mintegy 15,6 milliárd forintot) tett ki.

A magyarországi leányvállalat ugyancsak mindkét termékcsoportnál pozitív eredményt ért el. "A légtechnikai termékek esetében 2016-ban egymás után negyedik alkalommal értünk el rekord árbevételt és eredményt, illetve szárnyaltuk túl előzetes célszámainkat. Így immár teljes forgalmunk egyharmada származott a légtechnikai termékek értékesítéséből" - idézi a közlemény Sulyok Andrást, a Lindab Group magyarországi menedzserét.

A magyarországi cégvezető kifejtette azt is, hogy a Lindab Kft.-nél pozitívak az idei várakozások. A Lindabhoz beérkező megrendeléseket egyszerre segítik az újabb európai uniós pályázatok, az irodaház-, illetve lakásépítések felfutása, valamint az új épületek építésére vonatkozó előírások szigorodása - tartalmazza a közlemény.

A cég magyarországi leányvállalatánál közölték: csak az utolsó lezárt üzleti év eredményei nyilvánosak, a tavalyi eredmények májusban lesznek elérhetők. A 2015-ös adatok szerint az értékesítés nettó árbevétele: 8,736 milliárd forint, az üzemi eredmény 165,58 millió forint, míg az adózott eredmény 123,96 millió forint volt. A Lindab magyar leányvállalatánál 2017-ben összességében 5-10 százalék közötti forgalomnövekedésre számítanak belföldön - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!