A LogMeIn az előrejelzésnél nagyobb profitot ért el tavaly

Gazdaság, 2018.03.06

A magyar alapítású, mára globális IT vállalattá vált LogMeIn Inc. amerikai szabvány szerinti (GAAP) nettó eredménye 93,3 millió dollárt ért el tavaly a negyedik negyedévben, így éves nyeresége megközelítette a 99,5 millió dollárt, szemben az egy évvel korábbi 1,9 millió, illetve 2,6 millió dollárral, a növekedés meghaladta saját korábbi előrejelzéseiket - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A cég árbevétele a negyedévben 276 millió dollárt, a teljes évben 989,8 millió dollárt tett ki, az egy évvel korábbi 88 millió, illetve 336,1 millió dollárral szemben a GAAP szerinti adatok alapján.

A társaság korábbi bejelentése szerint 0,30 cent osztalékot fizet részvényenként a 2017-es év után, 20 százalékkal többet az előző évinél. A cég részvényeivel a New York-i Nasdaq értéktőzsdén kereskednek, árfolyama tavaly az év elején 59 dollár volt, hétfőn 122,25 dolláron zárt.

A közleményben idézik Bill Wagnert, a LogMeIn elnök-vezérigazgatóját, aki szerint "az erős negyedik negyedév feltette a pontot a LogMeIn számára amúgy is sikeres és átalakulásokkal teli üzleti évre". "Sikerült szilárdan megalapoznunk egy olyan, jelentős méretű, szolgáltatott szoftvereket kínáló (SaaS) társaság működését, mely tehetséges dolgozóinkra, erős brandjeinkre és innovációval átitatott múltunkra támaszkodva stabilan meg tudja majd vetni a lábát az eddigieknél sokkal nagyobb piacokon is" - mondta.

Ennek megfelelően 2018 első negyedévében 276-277 millió dollár árbevételt, és (nem GAAP szerint) 62-63 millió dollár nettó ertedményt, míg 2018 egészében 1,132-1,147 milliárd dollár közötti árbevételt és (nem GAAP szerint) 288-294 millió dollár nettó eredményt prognosztizálnak.

A világszerte 18 irodával rendelkező LogMeIn-t magyar szakember alapította 1998-ban Budapesten, központja jelenleg Bostonban van.

A távelérési, távfelügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó IT nagyvállalat olyan partnereket szolgál ki a globális piacon, mint a HP, a Microsoft, a Walmart, a GE és a KFC.

Magyarországon a cég 350, döntő többségében informatikus szakembert, világszerte több mint háromezer embert foglalkoztat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!