A MagNet Bank ügyfelei 72 millió forint szétosztásáról dönthetnek a civilek javára

Gazdaság, 2017.05.17

A MagNet Közösségi Bank nyolcadszor ad lehetőséget ügyfeleinek arra, hogy civil szervezeteket támogathassanak a bank profitjából, a programban idén a korábbiaknál nagyobb összeg, 72 millió forint áll rendelkezésre - tájékoztatott a bank szerdán.

Közleményükben kiemelték: a 2010-ben elindított a Közösségi adományozási program a MagNet működésének egyik alappillére, a bank lemond éves nyereségének 10 százalékáról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek felhasználásáról. Nemcsak a támogatás összege, hanem a pályázók száma is nőtt az előző évhez képest, az ügyfelek 80 projektre adhatják le voksaikat.

A MagNet évente egyenként értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez. Az ügyfelek ez utóbbi 10 százalékáról - mindenki a saját nyereséghányadáról - rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, társadalmi ügyeket segíthetnek.

Az idei 72 millió forintról csaknem 32 ezer ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. Ezzel a program indulása óta eltelt nyolc év alatt mintegy 248,5 millió forintnyi támogatást kap több mint 210 különböző alapítvány és egyesület.

A rendelkezési időszak május 15-én kezdődött, és mintegy másfél hónapig tart. A bank ügyfelei személyesen, telefonon, netbankon és a bank weboldalán keresztül rendelkezhetnek a nyereséghányadról, illetve tájékozódhatnak a választható projektekről. A támogatásokat a MagNet július elején utalja át a szervezeteknek.

A közleményben hangsúlyozták azt is, hogy a programban résztvevők listája tovább bővülhet. A bank a [email protected] címen egész évben várja a javaslatokat, hogy melyik civil szervezeteket érdemes bevonni a támogatandók körébe, pályázni pedig ősszel lehet a bank honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!