A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia Molnár Pált választotta elnökévé

Gazdaság, 2014.10.25

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) Molnár Pált, az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottságának elnökét választotta elnökévé a 2015-2017 választási periódusra Japánban, Nagoyában. A szervezet kommunikációs alelnöke Takács János  lett - tájékoztatta az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság az MTI-t szombaton.

Az IAQ az UNESCO partnere és az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete.

A közlemény szerint Tokióban, az október 20-21-én tartott Minőségügyi Világkongresszus után végleges határozat született arról is, hogy az IAQ Minőségügyi Világfórumát 2015. október 26-27-én Budapesten rendezik meg.

A Nemzetközi Minőségügyi Szervezetet - amelynek összesen maximálisan 100 választott akadémikus tagja lehet - az amerikai, a Japán Nemzeti Szervezet által képviselt ázsiai és az Európai Minőségügyi Szervezet hozta létre 1966-ban.

Az EOQ fő törekvése a minőségközpontú gondolkodásmód széleskörű elterjesztése a versenyképesség és életminőség folyamatos javítása érdekében. Az EOQ tudatosítani kívánja a társadalom és a gazdaság szereplőiben, hogy a minőség meghatározó tényező a gazdasági sikerességhez és a versenyképesség növeléséhez vezető úton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!