A reptéri parkolás egyre inkább megéri

Gazdaság, 2017.11.21

Tagadhatatlan, a reptéri parkolás ma sem a legolcsóbb megoldás, de lényegesen kedvezőbb feltételek mellett vehető igénybe, mint amit évekkel ezelőtt megszokhattunk.

Reptéri parkolás Ma már nem csak egy gépkocsi számára elegendő betonfelületről beszélünk, ha a reptéri parkolásra gondolunk. A Budapest Airport komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy ezt a kiegészítő szolgáltatását minél több utas számára vonzóvá tegye. Érdemes számolni a reptéri parkolás lehetőségével abban az esetben is, ha rövidebb vagy hosszabb időt szeretnénk külföldön tölteni.

A reptéri parkolás egyre növekvő népszerűségét az is mutatja, hogy egyre több pozitív hangvételű hozzászólás születik ezzel kapcsolatban a különböző internetes fórumokon és blogokban. Többen az ingyenességet emelik ki, amit az 5 percet nem meghaladó várakozás során használhatunk ki. Mások a Business zóna kiemelt biztonsági intézkedései miatt döntöttek a reptéri parkolás mellett. A bud.hu honlap kellő információval szolgál mindenki számára, aki ezt a lehetőséget választaná.

Megfontolt döntést abban az esetben hozhatunk, ha tisztában vagyunk a különböző parkoló zónák közötti különbségekkel. Érdemes kihangsúlyozni, hogy a terminál épülete mellett elhelyezkedő zónák díjszabása a legmagasabb, míg a legtávolabbi Holiday parkolók a legolcsóbbak. Ilyen jellegű összehasonlításnak azonban nincs értelme, hiszen az almát sem hasonlítjuk össze a körtével, ahogy mondani szoktuk. A terminálhoz közeli parkolókat elsősorban abban az esetben vesszük igénybe, ha rövid időt szeretnénk várakozni, egy családtagunk elé jöttünk vagy épp kihoztuk a reptérre. A Holiday névre keresztelt parkolók inkább a hosszas várakozást szolgálják, legyen szó akár egy hosszú hétvégéről vagy két hétig tartó nyaralásról.

Ha a hosszú reptéri parkolás mellett döntünk, mindenképpen érdemes megismerni a különböző zónák szolgáltatási körét. Érdemes tájékozódni a kiegészítő szolgáltatásokról is; a transzfer megbízható segítséget jelent abban, hogy gyorsan és kényelmesen eljussunk a távolabbi zónáktól egészen a terminál bejáratáig.

Ha mégis szívesebben sétálnánk, azt is megtehetjük, hiszen a parkolókat gyalogjárda köti össze a terminál épületével. Ha fokozott biztonsági szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni, az esetben érdemes a Business névre keresztelt parkolót választani. Itt nem csak a megszokott biztonsági szolgáltatásokkal találkozunk, hanem egyéb biztonsági szolgáltatással és kiemelt ügyfélszolgálattal is. A távoli zónák díjszabásai között is mutatkozik némi eltérés, amit elsősorban a szolgáltatási kör határoz meg. Ha biztosak szeretnénk lenni abban, hogy számunkra megfelelő parkolóhely a kiszemelt zónában, az esetben éljünk az online foglalás lehetőségével.

A Budapest Airport munkatársai rengeteget dolgoznak azért, hogy a reptéri parkolás egyre többek számára megfelelő választás lehessen. Ennek az üzletpolitikának az eredménye, hogy ma már a napméretű gépkocsival érkezők számára is rendelkezésre állnak megfelelő úgynevezett XXL parkolóhelyek. Sőt, ezek a gépkocsik is alapáron vehetik igénybe a reptéri parkolás szolgáltatást.

A reptér munkatársai egyre több XXL parkolóhelyet alakítanak ki annak érdekében, hogy egyre többen érkezhessenek ilyen járművel is, tehermentesítve ezzel a népszerű klasszikus parkolózónákat. Érdemes tehát tenni egy próbát, ha hosszabb utazást tervezünk. A részletes tájékoztatásnak köszönhetően minden szükséges információ a rendelkezésünkre áll, amit tudni érdemes a reptéri parkolásról. 

(X)
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!