A Skyscanner megveszi a magyar Distinction applikációfejlesztőt

Gazdaság, 2014.10.25

Az utazástervezéshez internetes keresési szolgáltatásokat nyújtó nagy-britanniai Skyscanner felvásárolja a mobileszközökre gyártott applikációk fejlesztésével foglalkozó magyar Distinction vállalatot - szerepelt a nagy-britanniai BBC oldalán megjelent hírben.

Az edinburghi székhelyű Skyscanner szerint a felvásárlással felgyorsíthatja a saját mobilfejlesztői csapatának növekedését. A Distinction budapesti irodája lesz a Skyscanner új mobilfejlesztésekkel foglalkozó központja, a 30 fős csapatot megtartják, és a tervek szerint tovább növelik is.

A Skyscanner az elmúlt évben folyamatosan bővítette a mobil applikációkkal elérhető szolgáltatásait, a repülőút foglalások mellett már szállásfoglalásra és autókölcsönzésre is van lehetőség honlapján keresztül.

Eredetileg a szállásfoglalásra használható applikációjának fejlesztése során dolgozott együtt a Skyscanner a Distinctionnel. Ez a program 2014 augusztusában lett elérhető. Gareth Williams, a Skyscanner vezérigazgatója szerint az internetes foglalások világában a jövő kétségtelenül a mobileszközöké.

A Skyscanner saját oldala szerint az Egyesült Királyságban, Szingapúrban, Pekingben, Sencsenben, Miamiban és Barcelonában rendelkezik irodával, és több mint 30 különböző nyelven biztosít repülőjegy-keresést.

A Distinction Kft. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 263 millió forintra növelte árbevételét a megelőző évi 101 millió forintról, adózott eredménye pedig 98 millió forintra nőtt 31 millióról.

A Distinction Kft. mobilszoftver-fejlesztő startup cég, amely olyan világcégeknek dolgozik, mint a Red Bull, a Skyscanner vagy a Microsoft, de együttműködtek már az Audival is. Emellett saját fejlesztésű mobilalkalmazásaival - mint a cocktail flow, a weather flow, vagy az appflow - nap mint nap több millió felhasználót ér el a világ különféle pontjain.

A Distinction Kft.-t Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László alapította, akik közösen 3. helyezést értek el a Microsoft Imagine Cup 2008-as párizsi döntőjében. E verseny inspirálta az akkor még egyetemista csapatot, hogy 2010 szeptemberében elindítsák Distinction nevű vállalkozásukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!