A Széchenyi Tőkebefektetési Alap befektetései 2000 új munkahelyet hoztak létre

Gazdaság, 2017.08.22

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) portfóliócégeinél idén májusra mintegy 2000-rel nőtt a munkavállalók száma a befektetések elindulásához képest - közölte az SZTA kedden az MTI-vel.

Az SZTA portfóliócégei az elmúlt években végrehajtott befektetéseket megelőzően 950 embert foglalkoztattak, a NAV adatbázisa szerint idén májusban már csaknem 2950-en dolgoztak a vállalkozásoknál. Az SZTA cégportfóliójába 64 vállalkozás tartozik, 25-ből már kilépett az alap, ugyanakkor a kilépés utáni létszámbővítésükben is fontos szerepe volt a tőkebefektetések hosszú távú pozitív hatásainak - hangsúlyozták a közleményben.

Kiemelték még, hogy a vállalkozások az SZTA-hoz benyújtott üzleti terveikben a meglévők mellett több mint 2600 új munkahellyel kalkuláltak a tőkebefektetést követő időszakra. Mivel a cégek jelentős része 2015-ben és tavaly csatlakozott a portfólióhoz, így többségük még további létszámbővüléssel számol a következő években. Ezzel együtt a tervezett létszámbővítés háromnegyede már így is megvalósult.

Az SZTA tőkebefektetései országszerte már mintegy 3000 munkahelyet érintenek, a következő évtizedben pedig még tovább szeretnénk növelni ezt a számot újabb kkv-kba történő befektetéseken keresztül. A korábbi és tervezett kilépésekből visszaforgó, valamint a 8 milliárd forintos tőkeemelésükből származó, hamarosan elérhetővé váló további források a technológiai fejlesztés, az Ipar 4.0-ra való átállás mellett a jövőben is számos új munkahelyet fognak teremteni - tette hozzá Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. 2011 és 2015 között az SZTA 14 milliárd forintos forrásából fektetett be magyar kis- és középvállalkozásokba. Az Alap forrásának 85 százaléka Európai Uniós forrásból származott, 15 százaléka pedig magyar állami forrás. Az SZTA 89 magyar cég fejlődéséhez és működéséhez tudott forrást biztosítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!