A tőzsdéről és a bankoktól vonna be forrásokat az Altera Nyrt.

Gazdaság, 2017.11.16

Jelentős növekedést tervez az Altera Nyrt., amely a forrásokat ehhez a Budapesti Értéktőzsdén és a bankokon keresztül vonná be - közölte az MTI-vel a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vagyonkezelő miután a részvényesek több ponton módosították a társaság működését meghatározó alapszabályt a csütörtöki közgyűlésen.

A sajtóközlemény szerint a változtatások közül a legtöbb azt a célt szolgálja, hogy növekedjen a társaság részvényeinek likviditása.

A részvények névértéke ezer forintról száz forintra csökken, továbbá megszűnik az egy részvényes által gyakorolható tíz százalékos szavazati korlát - áll az anyagban.

A vagyonkezelő tájékoztatása szerint a részvényesek megválasztották az Altera új, háromtagú igazgatóságát, melynek elnöke Prutkay Zoltán, aki a társaság vezérigazgatói posztját is betölti, így teljesen megújul a vállalat menedzsmentje.

Prutkay Zoltán a közlemény szerint elmondta, hogy a következő időszakban kidolgozzák az új stratégiát, valamint felállítják a megvalósításhoz szükséges teljes szervezetet. A vállalat a jövőben is a vagyonkezelést helyezi tevékenységének fókuszába - hangsúlyozta az új vezérigazgató.

Az Altera Nyrt. azt követően alakult át, hogy a vállalat fő tulajdonosa a svájci székhelyű Lehn Consulting AG lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!