A UPS 1,3 milliárd dollárt fektet az európai piacba

Gazdaság, 2017.07.13

Mintegy 1,3 milliárd dollárt fordít a következő két évben a UPS logisztikai cég európai akvizícókra és az üzemelés hatékonyabbá tételére - közölte Nico Neuen, a társaság európai részlegének alelnöke csütörtökön Kölnben.

Az amerikai társaság európai központjában tartott sajtótájékoztatón az alelnök hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban 12 százalékkal bővült a kis- és e-kereskedelem, számításaik szerint 2050-re ez lesz az egyik legnagyobb szegmens 500 milliárd dollár feletti forgalommal. A másik fő terület a UPS tanulmánya szerint a határokon átnyúló kereskedelem lesz, amely a teljes forgalom 25 százalékát fedi majd le, a feltörekvő piacok közül Brazília, Törökország és Mexikó is felzárkózik Kína és az Egyesül Államok mellé. Ez a terület az integrátor szerint hatszor gyorsabban fejlődik, mint a világ GDP-je.

Kimutatásaik szerint jelenleg az e-kereskedelem aránya 15 százalék a globális kereskedelmen belül, a legnagyobb forgalom Kínában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban van.

Anouk Hesen, a UPS holland egészségügyi részlegének vezetője azt mondta, a harmadik fő terület az egészségügyi termékek szállítmányozása lehet, mert az uniós adatok azt mutatják, 2060-ig a 80 év fölött korosztály a jelenlegi 5,1 százalék helyett már a társadalom 11,8 százalékát teszi majd ki. A UPS emellett azzal is számol, hogy a jövőben nem a kórházakhoz, hanem személyesen a betegekhez kell majd a termékeket eljuttatni.

A következő évek befektetései azt a célt szolgálják, hogy ezeken a területeken hatékonyabban tudjon üzemelni a társaság, de konkrétumokat Nico Neuen nem mondott. Megjegyezte, hogy csomagjaik 80 százalékát jelenleg is 2 nap alatt célba juttatják, viszont a hatékonyság-javítás miatt várhatóan kiszervezik beszállító hálózatukat.

A UPS 2016-ban 6,2 százalékkal 61 milliárd dollárra növelte árbevételét, adózott eredménye 4,7 százalékkal 3,4 milliárd dollárra javult. A társaságnál 434 ezren dolgoznak, flottájukban 237 repülőgép és 113 ezer autó található, további 420 gépen pedig kapacitásokat bérelnek. Az elmúlt évben 6 milliárd, napi szinten 101,5 millió csomagot kezeltek.

Európa mostanra a UPS második legfontosabb piaca lett. Az 56 országot 46 500 dolgozóval, 42 repülőgéppel szolgálják ki. A kölni központban háromezer ember dolgozik, a közelmúltban történt kapacitásbővítésnek köszönhetően óránként 190 ezer csomagot képesek szortírozni, napi 42 járatot indítanak és 750 konténernyi árut mozgatnak meg, amelyeket 60 kilométer hosszú szállítószalaggal mozgatnak meg a bázison belül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!