A vártnál kevésbé lassult a szolgáltatási szektor bővülése az Egyesült Államokban szeptemberben

Gazdaság, 2017.10.04

A vártnál némileg jobban alakult, ám lassuló ütemben bővült a szolgáltatási szektor az Egyesült Államokban az IHS Markit gazdaságkutató intézet szerdán közzétett végleges adatai szerint.

A londoni székhelyű kutatóintézet szerdán azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat szeptemberi beszerzésimenedzser-indexe 55,3 pontra csökkent az augusztusi 56,0 pontról. Elemzők előzetesen 55,1 pontos szeptemberi adatra számítottak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 54,8 pontra csökkent az augusztusi 55,3 pontról. Elemzők előzetesen 54,6 pontos szeptemberi mutatóra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését jelzi. Az előzőnél magasabb, 50 pont feletti érték a gazdasági aktivitás fokozódását tükrözi.

Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza szerint a vártnál kedvezőbb végleges BMI-adatok adatokból arra lehet következtetni, hogy az amerikai gazdaság éves összevetésben több mint 2 százalékkal bővülhet a harmadik negyedévben, a hurrikánok hatással voltak az adatok alakulására. A Harvey hurrikán előtti előrejelzés még 3,5 százalékos növekedést valószínűsített.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!