A vártnál kevésbé nőtt júniusban a foglalkoztatás az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2017.07.06

A vártnál kevésbé nőtt a foglalkoztatás júniusban az Egyesült Államokban a humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó ADP (Automatic Data Processing) intézet csütörtöki közleménye szerint.

Júniusban 158 ezerrel nőtt a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban az ADP nyilvántartása szerint. Májusban 230 ezer volt a növekedés, amit felülvizsgálat után 253 ezerről módosított az ADP.

Júniusra piaci elemzők a foglalkoztatás 185 ezres növekedését várták. Az idén a júniusinál csak az áprilisi 148 ezres növekedés volt alacsonyabb, egyébként havi 230-260 ezer volt a növekedés.

Júniusban a legfeljebb 49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatok 17 ezerrel, az 50-499 alkalmazottat foglalkoztató középvállalatok 91 ezerrel, a nagyvállalatok 50 ezerrel növelték a munkahelyek számát.

A júniusi 158 ezres növekedés teljes egészében a szolgáltatóipari szektorban következett be, a termelésben viszont nettó nem változott a foglalkoztatottak száma. A feldolgozóiparban 6 ezerrel nőtt ugyan a foglalkoztatás, az építőipar 2 ezres és a nyersanyagipar-bányászat 4 ezres csökkenése azonban ezt ellentételezte.
http://www.adpemploymentreport.com/2017/June/NER/NER-June-2017.aspx
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!