Állampapír-értékesítési pont nyílt Gyöngyösön

Gazdaság, 2020.06.30

Az elmúlt időszakban jelentősen nőtt az államkincstár lakossági ügyfeleinek száma és állampapír-állománya - közölte a Magyar Államkincstár (MÁK) pénzforgalmi elnökhelyettese kedden, a gyöngyösi értékesítési pont megnyitóján.

Borbély László András kiemelte: idén 2000 milliárd forint fölé nőtt a kincstár lakossági ügyfeleinek állampapír-állománya. A növekedés az elmúlt évben ugrásszerű volt, elérte a 45 százalékot, 2013-hoz képest pedig megnégyszereződött az állampapír-állomány, amelynek több mint fele a fővároshoz és Pest megyéhez kötődik.

Ezzel párhuzamosan a MÁK aktív ügyfeleinek száma is bővült, elérte a 430 ezret - közölte, jelezve, hogy ekkora ügyfélkör színvonalas kiszolgálásához egyaránt fontosak a személyes megjelenést biztosító értékesítő helyek és az elektronikus elérés könnyítése, kiterjesztése is.

Utóbbira utalva elmondta, hogy tavasz óta ügyfélkapun keresztül is lehet Start-számlát nyitni, és ez a lehetőség "akkora lökést adott a rendszernek, hogy az elmúlt 2 hónapban dupla annyi - több mint 6000 - számlát nyitottak, mint korábban 8 hónap alatt".

Az elnökhelyettes kitért arra is, hogy országszerte 22 teljes körű szolgáltatást nyújtó, nagyobb létszámú értékesítési irodát és további 55 kisebb értékesítési pontot működtet az államkincstár, utóbbiak nyitva-tartása korlátozottabb, ám működési rendjük igazodik az érintett település, illetve térség igényeihez.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a mutatók alapján úgy tűnik, a lakossági bizalom töretlen a magyar állampapírok iránt.

A fokozódó kereslet arra utal, hogy az emberek bíznak ebben a befektetési formában, bíznak a kormány garanciájában, egyszersmind a jövőben - mondta. Hozzáfűzte, hogy Gyöngyös szerepe lakosságarányát figyelembe véve kiemelkedő a Heves megyei állampapír-jegyzésben, mivel meghaladja a 20 százalékot.

Hiesz György, a város polgármestere elmondta: az új értékesítési pont Gyöngyös legforgalmasabb területén nyílt meg, a Magyar Államkincstár és a helyi önkormányzat együttműködésének köszönhetően. A helyhatóság egy korábbi belvárosi virágüzlet megüresedett helyiségét biztosította az értékesítési pont kialakításához, melynek átadása a koronavírus-járvány miatt több hónapot csúszott.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!