Álláskeresés a közösségi média világában

Gazdaság, 2020.01.17

A mai modern világban lassan már nincs olyan ember, aki nem volna fent valamelyik közösségi oldalon vagy kár több oldalon is.

A fiataloknál már-már elvárás, hogy az ember jelen legyen ezeken az oldalakon és aktívan használják is. Ez az aktív felhasználás fiatalabb korunkban még nem okozhat problémát vagy hátrányt, azonban amint az álláskeresés időszakába lépünk, rádöbbenhetünk, hogy a közösségi oldalainkat nem csak az ismerőseink vagy a hétvégén megismert emberek látják, hanem leendő főnökeink és munkatársaink is.

Rengeteg cégnél bevált szokás, hogy önéletrajzunk mellett az általunk kezeld oldalakat is meglátogatják, ezzel lechekkolva minket, a szokásainkat, a hétvégi görbe estjeinket, ha vannak ilyenek. Az itt látott tartalom befolyásolhatja őket a döntésben, de akár az állásinterjú behívásban is. Kiemelt figyelmet kell tehát erre szentelnünk, vagy lehetőleg elrejteni oldalunk az ismeretlen emberek elől. Egy magasabb pozíció esetén megválogatják az embert, és figyelnek a magánéleti viselkedésére is, ezt pedig legjobban a közösségi oldalainkon képesek ellenőrizni.

Az internet világában az álláskeresés sem már a régi. Online keresünk és jelentkezünk az ajánlatokra és itt értesítenek bennünket. Az AllasOrias.hu állásportál ebben segít nekünk, hogy országosan, megyei vagy városi szinten legyünk képesek szaktudásunknak és elképzelésünknek megfelelően keresni a nyitott állások között.

Sikeres felvételt követően is ügyeljünk az oldalunk kezelésére, hiszen a cég nem csak az interjú előtt tekinthetik meg. Valamint arra is figyeljünk, hogy a cégen belül kiket jelölünk vissza, mint ismerős, hiszen akár ebből is akadhatnak problémák.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!