Amerikai üzleti delegációval tárgyalt Varga Mihály

Gazdaság, 2018.10.18

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) küldöttségével tárgyalt Varga Mihály - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a miniszter a találkozón kijelentette, hogy a kormány kiemelten támogatja az innovációt, valamint a magas hozzáadott értékű áruk és szolgáltatások előállítását, az amerikai vállalatok pedig ideális partnerek ebben. Hozzátette, az Egyesült Államok a második legfontosabb befektető Magyarországon, a magyar-amerikai gazdasági együttműködés meghatározó a gazdaság teljesítményének folyamatos növekedésében, a két ország külkereskedelme az elmúlt évtizedben dinamikusan bővült.

Varga Mihály a kormányzati intézkedések közül kiemelte az állami kiadások arányának mérséklését, a munkaerő-tartalékok kiaknázását, a beruházások ösztönzését és a kiszámítható beruházási környezet erősítését. Az adózást, a béremeléseket, a szakképzést és a beruházások támogatását érintő döntések hozzájárulnak a vállalatok hatékonyságához és piacképességéhez - hangsúlyozta.

A tárcavezető a találkozón megjegyezte, hogy a World Economic Forum új versenyképességi rangsora szerint Magyarország a 48. a 140 országból álló listán - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!