Átadta a pénzügyi kultúra nagykövete díjakat a Magyar Bankszövetség

Gazdaság, 2023.03.20

Átadta a pénzügyi kultúra nagykövete díjakat a Magyar Bankszövetség hétfőn Budapesten, az idei elismerést Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója vehette át a Pénz7 pénzügyi és vállalkozói programsorozat keretében.

Átadta a pénzügyi kultúra nagykövete díjakat a Magyar Bankszövetség A díjjal a pénzügyi tudás és kultúra fejlesztése, illetve terjesztése területén végzett elkötelezett munkát ismerik el.

Az indoklás szerint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kiemelt önkéntes a Pénz7 indulása, 2015 óta, azóta elkötelezetten segíti a programsorozat megvalósulását. Az OTP Fáy András Alapítvány hozzájárulása példaértékű a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez, emellett az OTP Bank vezetői és munkatársai a Pénz7 legaktívabb előadói között vannak.

A díj átvétele után Nagy Márton hangsúlyozta: továbbra is mindent megtesznek azért, hogy Magyarországon a pénzügyi tudatosság szintje javuljon. A stabil pénzügyi szektor mellett tudatos, a pénzügyeket ismerő, tisztán látó állampolgárokra van szükség, a mindennapi pénzhasználat esetében is tisztában kell lenni a kockázatokkal, a biztonsági kérdésekkel - fejtette ki.

Csányi Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a megfelelő pénzügyi tudással nem rendelkező emberek könnyen manipulálhatók, félrevezethetők. Egyre több tudás kell ahhoz, hogy valaki megfelelő családi költségvetést készítsen, megfelelő pénzügyi terméket válasszon, és úgy kezelje a pénzügyeit, hogy digitálisan se tudják kifosztani - mutatott rá.

Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke a díjátadón ismertette: kilencedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a pénzügyi és vállalkozói témahetet az iskolákban. A program keretében a kilenc év alatt 1,5 millió diákot értek el, 12 500 pedagógust vontak be, és 86 ezer tanórát tartottak 9400 iskolában. Idén a Pénz7 programsorozat kiemelt pénzügyi témája a digitális biztonság volt.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta: az idei témahéten 510 szakértő vett részt, a pénzügyi szakemberek önkéntesként járták az országot, és tanórák keretében oktatták az általános iskolai és középiskolai diákokat. Az idei rendezvénysorozaton több mint 20 kormányzati, jegybanki és kereskedelmi banki felsővezető tartott órát, köztük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.
(MTI)

Galériánk

Átadta a pénzügyi kultúra nagykövete díjakat a Magyar Bankszövetség Átadta a pénzügyi kultúra nagykövete díjakat a Magyar Bankszövetség Átadta a pénzügyi kultúra nagykövete díjakat a Magyar Bankszövetség
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!