Átadták a 2018. évi Ökoiskola címeket

Gazdaság, 2018.10.13

Átadták a 2018. évi Ökoiskola címeket szombaton az Agrárminisztériumban, 48 köznevelési intézmény az idén először nyerte el, 54 pedig megújította az Ökoiskolat címet és 56 intézmény lett Örökös Ökoiskola.

Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára elmondta, az Ökoiskola cím azon intézmények elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a környezettudatossággal, a fenntarthatóságra, valamint a globális felelősségvállalásra neveléssel.

Ismertette, az elismerést 2005 óta minden évben pályázat útján lehet elnyerni, Magyarországon mintegy 1000 intézmény viseli az Ökoiskola, az Örökös Ökoiskola címet, így a diákok mintegy 30 százaléka jár olyan intézménybe, ahol fokozottan figyelnek a környezettudatosságra.

Bódis József ismertette, Magyarországon az Ökoiskola-hálózat nemzetközi folyamat részeként jött létre több tárca együttműködésében, az indulás óta folyamatosan nő a programban részt vevők száma.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a fenntarthatóságra nevelés a köznevelés fontos célja, feladata, és ebben az Ökoiskolák kulcsfontosságú szerepet töltenek be.

Kijelentette, Magyarország elkötelezett a környezettudatos szemléletmód terjesztésében, a fenntarthatóság fogalmának átültetésében a mindennapi életbe.

László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a környezetvédelmi nevelés és szemléletformálás fontosságát emelte ki.

Hangsúlyozta, az agrárképzőkben a környezetvédelmi nevelést tudatosan beépítik az oktatói-nevelői munkába, hogy az onnan kikerülő tanulók a mezőgazdaságra a fenntartható fejlődés részeként tekintsenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!