Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket a Parlamentben

Gazdaság, 2018.09.11

Első alkalommal adták át kedden a Parlamentben az Érték és Minőség Nagydíjat, amelyre a kiírás szerint a tanúsított minőség és az érték iránt elkötelezett vállalkozások pályázhattak; a díjat 46 pályázó 51 pályázata nyerte el.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket a Parlamentben Az ünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke kiemelte, csak a nagy hozzáadott értékű, szellemi újdonságot tartalmazó termékek, eljárások, szolgáltatások révén van remény arra, hogy Magyarország erős országgá, a magyarság erős nemzetté, meghatározó gazdasági központtá válhasson.

Az állam egyik elsőrendű feladata, hogy patrióta gazdaságpolitika keretében támogassa az értéket és minőséget előállító vállalkozásokat - tette hozzá.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a magyar kormány 2010 óta törekszik arra, hogy közös munkával olyan környezetet teremtsen belföldön és a határon túl, amelyben a helyi és régiós piacokra termelő vállalkozások megtalálják helyüket. Felidézte, hogy az elmúlt években a Kárpát-medencében egyebek mellett 118 tanműhely, tangazdaság létrejöttét támogatták, gazdaságfejlesztési programok indultak. Az identitás növelésnek és gazdaságfejlesztésének fontos színtere az Érték és Minőség Nagydíj pályázat.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke felidézte, a magyar kormány az identitás-megőrzés támogatása mellett a gazdaságfejlesztésre is jelentős összeget biztosít Erdélyben. Elmondta, az erdélyi magyar vállalkozásoknak is több szinten kell versenyképesnek lenniük, ehhez pedig minőségre van szükség, az Érték és Minőség Nagydíj pályázaton több erdélyi vállalkozás kapott elismerést.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a piacok megnyitása új kihívások elé állította a gazdasági élet szereplőit, a magyar gazdaság jelentősen átrendeződött, az agráriumban is nagy változások következtek be. A piacon csak azok a gazdák tudnak megmaradni, akik képesek a kor követelményeinek megfelelő technológiával és megfelelő minőségben termelni - hangsúlyozta.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati titkárság ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy az ország gazdasági versenyképessége csak jó minőségű termékekkel biztosítható. A nagydíj útmutatást ad a fogyasztóknak vásárlásaikhoz, és kiemeli a díjazottakat a gazdasági élet szereplői között.

Az ünnepségen a nagydíjak mellett több különdíjat is átadtak. A díjazottak között megtalálható őstermelő, egyéni vállalkozó, valamint kis- és középvállalkozás. A 46 pályázó 51 pályázata 20 pályázati témakörhöz kapcsolódott. Az Érték és Minőség Nagydíjat és az ezzel járó tanúsító védjegyet a nyertes pályázók egy évig díjmentesen használják.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat vállalkozási nívódíjat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. érdemelte ki.

A pályázat életmű díjával Dékány Ferenc, a Deka Union Kft. tulajdonosi és ügyvezetői tevékenységét ismerték el.

Az energiahatékonyságért és környezetvédelemért nívódíjat a Murexin Építőanyag-gyártó és Kereskedelmi Kft. szekszárdi gyára energiahatékonysági beruházása kapta.

Az innovációért nívódíjjal a Clearservice Kft. itthon otthont teremtünk programpályázatát díjazták.

A digitalizációért nívódíjjal az Agrovir Kft. AgroVir 2 vezetői információs rendszer pályázatát jutalmazták.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat év felfedezettje az erdélyi Diemer S.R.L. lett a SigNature ránctalanító arckrémek organikus és egészséges alapanyagokból megnevezésű pályázata miatt.

A pályázat kommunikációért nívódíjait a közmédia hírszolgáltatásának alkotógárdája mellett, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, valamint az Echo TV hír- és hírháttér műsorai és alkotógárdája érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért nívódíj elismerésben Cár Anna, a dobronaki községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke, valamint a Transylvania Trust Alapítvány Bonchidai Bánffy kastély programja részesült.

A pályázat Kárpát Hazáért életmű díját Petrí Zalán Endre, a Petry Cégcsoport alapító tulajdonosa kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2018-ban a Diamond Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Kömi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. és az erdélyi székhelyű S.C. SSM & SIU S.R.L. írta ki, és valósította meg.

A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

A pályázóknak szakmai segítséget nyújtott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!