Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

Gazdaság, 2017.09.22

Átadták a Magyar Kéműves Remek díj elismeréseket Budapesten pénteken a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron (OMÉK).

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a díjátadón kiemelte, Magyarország akkor tud élen járni, ha speciális, egyedi termékeit is megmutatja, a magyar kézművesek értéket alkotnak, és példát mutatnak a hagyományok őrzésében.

Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság évről évre előbbre tudott lépni, Magyarországon mintegy 4 millió 400 ezren dolgoznak. A magyar gazdaság lendülete, a bérek folyamatos emelkedésével bővülő vásárlóerő lehetővé teszi, hogy a kézműves termékeknek is legyen piaca - tette hozzá.

Varga Mihály kiemelte a szakképzés jelentőségét, fontosnak nevezte a hagyományok követését, és partnerséget ajánlott abban, hogy a speciális kézműves szakmák oktatása bekerüljön a szakképzésbe, felnőttképzésbe.

Miklóssy Ferenc, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) általános alelnöke elmondta, hogy a 15 éve meghirdetett pályázatuk egyre népszerűbb.

A Magyar Kézműves Remek pályázatra az idén 91 jelentkezés érkezett, 36 kapta meg a Magyar Kézműves Remek díjat, közülük 31 mutatkozik be az OMÉK-on.

Miklóssy Ferenc javasolta, hogy a jövőben a Magyar Kézműves Remek pályázatot terjesszék ki a Kárpát-medence egész területére.

Jövőre a Magyar Kézműves Remek pályázat eredményét a budapesti Szakmák Európa Bajnokságán, az EuroSkills 2018 versenyen hirdetik ki, és mutatják be az alkotásokat - mondta Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke. Hozzátette, hogy a versenyen a magyar csapat magyar viseletben szerepel majd, ezzel is kifejezve az ország elkötelezettségét a hagyományok iránt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!