Átadták a több mint 300 millió forintból megújított karcagi vasútállomás felvételi és kiszolgáló épületét

Gazdaság, 2017.09.18

A MÁV Zrt. 310 millió forintos saját forrásból újította fel a karcagi vasútállomás felvételi és kiszolgáló épületét, a beruházás hétfői átadásán részt vett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Dobos László, Karcag polgármestere és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Megújult a karcagi vasútállomás felvételi és kiszolgáló épülete A MÁV hétfői közleménye szerint megújult a homlokzat, korszerűbbé váltak az utasterek, az utaskiszolgálás, a vasúti infrastruktúra működéséhez szükséges irodák, a technikai helyiségek és az utasinformációs rendszer. Az épületek fűtési rendszerét is korszerűsítették, az állomásépületek teljes körű vízszigetelési, tetőszerkezeti és épületgépészeti modernizálása mellett a felújítás kiterjedt a közvetlen környezetre is. A kivitelezés során az állomás mellett parkot és buszfordulót alakítottak ki, és bővült a kerékpártároló kapacitás is- olvasható a tájékoztatásban. A közeljövőben a kisújszállási, majd a püspökladányi állomásépületek felújítása kezdődik, amelyek befejezése 2018-2019-re várható - írták. Idén - a karcagi mellett - a kaposvári, a keszthelyi és a balatonfüredi korszerűsített állomásépületeket is átadták, és a tervek szerint év végéig befejeződik az uniós forrásból finanszírozott tapolcai állomásépület felújítása is.
(MTI)

Galériánk

Megújult a karcagi vasútállomás felvételi és kiszolgáló épülete Megújult a karcagi vasútállomás felvételi és kiszolgáló épülete
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!