Átadták az Invitech Solutions legújabb adatközpont egységét

Gazdaság, 2017.11.22

Átadták az Invitech Solutions legújabb adatközpont egységét szerdán Budapesten; az adatközpont-bővítés, és a létesítmény üzemeltetése a következő tíz évben összesen mintegy 4 milliárd forint közvetlen ráfordítást jelent a társaság számára - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A távközlési szolgáltató tájékoztatása szerint a Magyarországgal szomszédos államok közül mindössze háromban található ilyen vagy hasonló színvonalú adatközpont. A több mint 1000 négyzetméteres új szerverközpontnak az adatközpontokat világszerte minősítő szervezet, az Uptime Institute megadta az országban elsőként az úgynevezett Tier 3 biztonsági szabályainak megfelelő minősítést. Az első bérlők hamarosan beköltöznek az új szerverparkba - közölték.

A Tier 3 tanúsítás lényege a magas rendelkezésre állás, az adatközpontban karbantartás, berendezés-csere vagy bármilyen más nem üzemszerű állapot esetén is garantáltak a szolgáltatási paraméterek, ugyanis minden aktív eszközből rendelkezésre áll tartalék. Emellett a tanúsítás előírja, hogy minden ellátási útvonal - azaz például az adatátvitel, a villamosenergia-betáplálás vagy a hűtés - kettőzött legyen, tehát egy ellátási útvonal kiesése esetén is minden berendezés üzemfolytonossága biztosítható legyen.

Az Invitech Solutions jelenleg több mint 650 szakembert foglalkoztat, és mintegy 6000 üzleti partnerének nyújt telekommunikációs-, adatközponti- és felhőmegoldásokat, illetve IT-szolgáltatásokat.

Idén júliusban a a Digi Távközlési Zrt. megvásárolta az Invitel csoport lakossági és kisvállalati üzletágát, az Invitel Távközlési Zrt.-t, a tranzakció várhatóan 2018 első negyedévében zárul. Az akkori közlemény szerint az Invitel csoport, a továbbiakban Invitech Solutions az üzleti IT és telekommunikációs infrastruktúra piacára fókuszál. A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg. A tranzakció kulcseleme egy hosszú távú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és IT szolgáltatásokat nyújt a Digi számára, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig. Az Invitech Solutions hasonló időtartam alatt szintén hálózati szolgáltatásokat igényel a Digi csoporttól, éves szinten átlagosan 500 millió forint értékben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!