Ausztriai szállodát vett át a Konzum PE Magántőkealap

Gazdaság, 2017.07.19

Ausztriában vásárolt szállodát a Konzum PE Magántőkealap, a társaság 13 millió 400 ezer eurót fizetett az Opimus Group Nyrt.-nek a 100 százaléknyi üzletrészért - derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közzétett bejelentésből.

A Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH megvásárlásával a társaság lényegi vagyonát képező, több mint 7 ezer négyzetméter alapterületű, négycsillagos, 91 szobás Relax Resort Kreischberg wellness szálloda és a hozzá tartozó több mint 8 ezer négyzetméteres telekingatlan került a magántőkealap tulajdonába.

A kreischbergi sípályák központjában álló hotel 2008-ban épült, az évi 269 napos működési időszakban a szálloda foglaltsága meghaladja a 80 százalékot - ismertették.

A Konzum PE Magántőkealapot a Mészáros Lőrinc és a Konzum Nyrt. tulajdonában álló Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezeli.

A tájékoztatás szerint az adásvétel annak a portfóliórendezésének része, amely során a tőzsdei vállalatok a stratégiájuknak megfelelő területek szerint szervezik át érdekeltségeiket. A Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres akvizíciós célpontokat - tették hozzá.

Az Opimus a BÉT-honlapon közzétett rendkívüli tájékoztatásában közölte, hogy az értékesítés jelentős, több mint 1 milliárd forintos nyereséget jelent számukra. Hozzátették, hogy az ügylettel jelentős tehertől szabadulnak meg, mivel az eladott cég banki finanszírozása miatt korlátozott mértékű készfizető kezességet viseltek. A Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH bankhiteléből adódóan konszolidált szinten is jelentős mértékben, csaknem 6,8 millió euróval csökkennek a konszolidált kötelezettségek - közölte az Opimus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!