Az első tíz hónapban 1,9 százalékkal csökkent a román ipari termelés

Gazdaság, 2019.12.12

Az idei első tíz hónapban a nyers adatok szerint 1,9 százalékkal csökkent a román ipari termelés a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint az ipari termelés 2,8 százalékkal esett vissza a vizsgált időszakban.

Októberben az ipari termelés 4,5 százalékkal csökkent a tavalyi év tizedik hónapjához mérten a nyers adatok szerint. A kiigazított érték szerint a csökkenés 7,7 százalék volt.

Szeptemberhez képest ugyanakkor 4,3 százalékkal, kiigazított adatok szerint 2,1 százalékkal nőtt az ipari termelés.

Az iparban tevékenykedő vállalatok árbevétele az idei első tíz hónapban 5,5 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához mérten.

A bukaresti statisztikai intézet szintén csütörtökön közölte, hogy az új ipari megrendelések 4,7 százalékkal nőttek az első tíz hónapban. Októberben éves összevetésben ugyanakkor az új ipari megrendelések 0,7 százalékkal csökkentek.

Tavaly egész évben a román ipari termelés 3,5 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest, 2017-ben 8,2 százalékkal haladta meg a 2016-os szintet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!