Az MKIK fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló programjában 248 vállalkozás vett részt

Gazdaság, 2022.12.07

Lezárult a fenntarthatósági vállalkozói szemléletformálást célzó alprogram, amelyben 248 vállalkozás és 46 mentor vállalat vett részt; a tervek szerint a program folytatódik - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) országos vállalkozói mentorprogramjának szakmai vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MKIK fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló programjában 248 vállalkozás vett részt Mezősi Balázs, hozzátette, az alprogram az országos vállalkozói mentorprogram részeként valósult meg, utóbbinak köszönhetően 3000 vállalkozás tudott fejlődni.

Emlékeztetett, hogy az országos vállalkozói mentor program 2018-ban kezdődött, 2020 és 2022 között indultak el a mentorálási szolgáltatások: beszállítóvá válást, külpiacra jutást segítő szolgáltatás, valamint a pénzügyi és vállalkozóvá válást segítő mentorálás. Az idén érkeztek el oda, hogy fenntarthatósági szolgáltatást indítsanak, mert úgy vélték, egy 21. századi vállalkozás felkészítésében a fenntarthatóságnak kiemelt szerepe van.

Mezősi Balázs közölte, már nem kérdés, hogy a fenntarthatósággal foglalkozni kell, ez egy közös feladat, amiben a vállalkozásoknak - a legkisebbeknek is - felelősséget kell vállalnia.

A fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló alprogramban nyújtott szolgáltatások között említette az e-book-ként elérhető Fenntarthatósági Kézikönyvet, a mentor vállalatoknál tett céglátogatásokat, valamint, hogy fenntarthatósági akciótervet készítettek a cégek számára és a csoportos mentorálásokat.

Mezősi Balázs arra is kitért, hogy tanúsítványt kaptak azok a cégek, akik aki elvégezték az ingyenes programot.

Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) alapítója és tiszteletbeli elnöke fontosnak nevezte az alprogramot és kiemelte a kkv-k támogatásának szükségességét, hogy azok valóban versenyképesek tudjanak maradni.

A fenntarthatóság fontosságáról elmondta: az idén július 28. volt a globális túllövés napja, ami azt jelenti, hogy július végére a világ már elfogyasztotta az erre az évre rendelkezésre álló erőforrás mennyiséget.
(MTI)

Galériánk

Az MKIK fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló programjában 248 vállalkozás vett részt Az MKIK fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló programjában 248 vállalkozás vett részt Az MKIK fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló programjában 248 vállalkozás vett részt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!