Az MNB elfogadta a CIG EMABIT helyreállítási tervét

Gazdaság, 2020.07.01

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elfogadta a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT) szavatolótőke-helyzetének rendezésére benyújtott helyreállítási tervét, a biztosítónak a jelenlegihez képest további 500 millió forint többlettőkét kell biztosítania működéséhez - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az MNB szerdán közzétett határozatában azt írta, a CIG EMABIT helyreállítási terve alkalmas arra, hogy a benne foglalt intézkedések megvalósítása esetén az intézmény szavatolótőke-megfelelése augusztus 4-ig helyreálljon.

A jegybank szerdán egy másik határozatában jóvá is hagyta a biztosító társaság 500 millió forint kiegészítő szavatolótőke-elemre vonatkozó kérelmét, amely a helyreállítási terv egyik fő eleme.

A közleményben felidézték, az MNB idén március 27-én kötelezte új helyreállítási terv beadására a társaságot. A szavatolótőke-helyzetének rendezéséig a biztosító nem köthet új biztosítási szerződéseket, a régieket nem hosszabbíthatja meg, és nem fizethet osztalékot.

A jegybank korábban jelentős bírságot is kiszabott a CIG EMABIT olaszországi, határon átnyúló szolgáltatásként nyújtott kezesi biztosításokkal kapcsolatban feltárt egyes jogsértések miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!