Az adóbevallások tervezetének ellenőrzését kéri a NAV az ügyfelektől

Gazdaság, 2017.03.22

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

Az adóhatóság szerdai közleménye szerint sok ügyfélnél történhetett változás év közben, esetleg a számításba vehető kedvezmények nem kerültek bele a NAV által elkészített tervezetbe, így azokat az adózóknak kell utólag kiegészíteniük.

A NAV utalt arra, hogy a bevallás tervezeteket papíralapon, az adóhatóság ügyfélszolgálatain és - ügyfélkapu-regisztrációval - az interneten is lehet ellenőrizni. Emellett a NAV rendkívüli fórumain és kihelyezett fogadóóráin személyesen is érdeklődhetnek az adózók, a NAV honlapján és a videómegosztó oldalakon pedig tájékoztató videók segítenek a bevallások ellenőrzésében és kiegészítésében.

Hangsúlyozták, hogy a leadás májusi határidejét az 1+1 százalékos felajánlásokkal sem kell megvárni, mert azok az új internetes felületen keresztül szintén benyújthatók, a felület kereső rendszere a kedvezményezett szervezetek beazonosítását is segíti - ismertette a NAV.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!