Az Alteo tovább bővíti napelemes portfólióját

Gazdaság, 2018.03.13

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. a domaszéki és a monori naperőmű projektek után balatonberényi erőművel bővíti naperőműves portfólióját.

Az Alteo kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján bejelentette, hogy megvásárolta a Péberény Ingatlanhasznosító Kft.-t, amelynek a jegyzett tőkéje 100 millió forint.

Az Alteo a megvásárolt társaság által egy 6,9 megawatt névleges teljesítményű napelemes kiserőművi beruházást tervez megvalósítani Balatonberény külterületén, a kft. által tulajdonolt 12,4 hektáros ipari ingatlanon.

A megvásárolt társaság rendelkezik a naperőmű megvalósításához szükséges alapvető engedélyekkel. A naperőmű várhatóan 2019 első felében kezdi meg kereskedelmi üzemét, a termelt villamos energiát a kötelező átvételi rendszerben (úgynevezett kát) fogja értékesíteni 25 éven keresztül.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A papír a keddi kereskedést 1,39 százalékos gyengüléssel, 710 forinton fejezte be, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 815, a legalacsonyabb 531,25 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!