Az e-mobilitás lesz az egyik fő témája a Nemzetközi energia és innovációs fórumnak

Gazdaság, 2018.02.21

Az e-mobilitás, az innováció és a fenntartható energiatermelés lesz a fő témája a február 27-28-án Budapesten megrendezendő 25. Nemzetközi energia és innovációs fórumnak.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. igazgatóságának elnöke, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a fórumról szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta, a könnyű közmű program fontos eszköz Magyarország energiapolitikai függetlenségének megteremtésében, a 2013-ban kezdődött rezsicsökkentési program folytatásaként a könnyű közmű program a közműbekötések költségeit csökkenti jelentősen, a családoknál a megtakarítás eléri a mintegy 2 millió forint, a kis- és középvállalkozásoknál pedig a mintegy 3 millió forintot.

Bartal Tamás kiemelte, a magyar útdíjfizetési rendszert, a HU-GO-t tíz hét alatt hozták létre, működése első 2,5 hónapjában behozta a kiépítési költségét, éves fenntartási költségét pedig másfél hónap alatt kitermeli.

A magyar útdíjfizetési rendszer iránt jelentős nemzetközi érdeklődés mutatkozik, a gyakorlatot az Európai Bizottság és a Világbank is ajánlja alacsony üzemeltetési költsége és innovatív megoldása miatt - mutatott rá a NÚSZ elnöke.

Steier József, a konferenciát rendező Sunwo Stratégiai Energia Technológiákat Fejlesztő és Szolgáltató Zrt. alapítója elmondta, hogy fórum évről évre bemutatja a nemzetközi folyamatokat, és ezzel segíti a magyar energiaipart. A fórumot először rendezik Esztergom és Visegrád után Budapesten, hogy közelebb hozzák a döntéshozókhoz az információkat.

A szervezők tájékoztatása szerint a konferencián a magyar előadók mellett marokkói és kanadai szakemberek is előadást tartanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!