Az MKB Bank 8,5 milliárd forint nyereséget ért el az első negyedévben

Gazdaság, 2017.05.25

Az MKB Bank Zrt. az idei első negyedévét 8,5 milliárd forint adózott eredménnyel zárta, míg tavaly az egész éves nyeresége 9,5 milliárd forint volt - közölte a pénzintézet csütörtökön az MTI-vel.

Az MKB tájékoztatása szerint a tervezettnél magasabb eredményhez pozitívan járult hozzá a kamateredmény 27 százalékos és a jutalékeredmény 10 százalékos növekedése a tavalyi év azonos időszakához képest, valamint a bank állampapír portfólióján elért eredmény is. Mindezek mellett 8 százalékkal nőtt az ügyfél hitelállomány is.

A múlt év végéhez képest a folyó- és betétszámlák állománya 11 százalékkal bővült. Az idei első negyedév végén zárult növekedési hitel program (nhp) harmadik szakaszát 11 százalékos piacrésszel zárta a bankcsoport. A lakossági szegmensben is emelkedett az új hitelkihelyezés, a fedezett és fedezetlen hitelezésben egyaránt, miközben az első negyedév folyamán tovább csökkent a nem teljesítő hitelek aránya is.

Továbbra is feszes költségkontroll mellett működik a bank, a tervhez képest alacsonyabban alakultak a kiadások az év első három hónapjában.

Az első negyedévben az MKB Bank hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel, kizárólagos együttműködési megállapodást írt alá a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ), továbbá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) - tartalmazza a tájékoztatás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!