Az NHB Növekedési Hitel Bank átveszi a Quantis Alpha ügyfél- és eszközállományát

Gazdaság, 2017.05.16

Jelentősen bővül az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB) ügyfél- és eszközállománya, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte a Quantis Alpha Befektetési Zrt. ügyfél- és eszközállományának átruházását a bank számára.

A két pénzügyi intézmény kedden közölte az MTI-vel, hogy az MNB április 13-án kelt határozatával engedélyezte a Quantis Alpha Befektetési Zrt. ügyfél- és eszközállományának átruházását az NHB Bankra. Az állomány-átruházás ezres nagyságrendben érint ügyfeleket, az eszközök érteke pedig több milliárd forint.

Kiemelik: az állomány-átruházás eredményeképpen folytatódik az NHB ügyfélállományának dinamikus bővülése, a pénzintézet pozíciója pedig tovább erősödik a kereskedelmi és befektetési bankok versenyében.

A közlemény idézi Ertl Pált, a Quantis Holding Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki elmondta: az NHB Bank több mint 40 000 befektetési alapot kínál.

Nagy Tamás, az NHB Bank befektetési szolgáltatási üzletágának igazgatója kiemelte: a régi és új ügyfeleik részvények, kötvények, befektetési jegyek mellett devizaügyletek megkötésére is megbízást adhatnak.

Az állomány-átruházás pontos menetéről az NHB Bank és a Quantis Alpha levélben és honlapján is tájékoztatja ügyfeleit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!