Balog Zoltán fogadta az OECD főtitkárát

Gazdaság, 2017.06.26

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn hivatalában fogadta Angel Gurríát, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárát - közölte a tárca az MTI-vel.

A a főtitkár az egyeztetésen azt mondta, az általa vezetett szervezet kapcsolata kiváló Magyarországgal, és felajánlotta a még szorosabb együttműködést az oktatás, az egészségügy, a romaintegráció, valamint a koragyermekkori intervenció szakterületein.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felépítése figyelemre méltó módon szolgálja ezen ágazatok együttműködését és hatékonyságát - idézték a közleményben a Angel Gurríát.

Balog Zoltán a megbeszélésen kiemelte, a kormány azon dolgozik, hogy csökkentse a szolgáltatásokhoz való tényleges hozzáférésben a területi különbségeket. A kormány számára ez prioritás, így jelentős fejlesztési forrásokat szán erre a célra. Hozzátette, Magyarország számít az OECD szakmai javaslataira.

Balog Zoltán a főtitkár kérdésére beszámolt a kormány romaintegrációs programjáról és annak eredményeiről, kiemelve, hogy a magyar felsőoktatásban az elmúlt időszakban megduplázódott a roma hallgatók száma - áll a közleményben.

Angel Gurría és Balog Zoltán megállapodtak abban, hogy a személyes konzultációt az OECD-vel november elején folytatják, míg a szakértői egyeztetés addig is folyamatosan zajlik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!